diumenge, 8 de febrer del 2009

ART, aquella paraula


La RaTeta és d'aquelles que, quan sent que qualsevol forma de comunicació, expressió d'art (quina expressió més snob, no?) pel·licula, llibre, etc ha estat pretenciosa i ha volgut prendre-li el pèl, enfurismada el destrueix, si pot, físicament (per exemple: Los Pilares de La Tierra o El Còdigo da Vinci van sortit volant per la finestra de casa, aturant-se al contenidor de davant, a fi d'obtenir d'ells algún profit social d'ells). Costa però és una feina que algú ha de fer.

Arran del post Art del blog The Lost Art of Keeping a Secret reflexiono sobre si unes bambes penjades d'un fil d'electra s'han de considerar una performance i per tant, art o bé és una bretolada fruit d'una nit d'alcohol salvatge. No n'estic segura, dubto, no ho sé.

I una vegada més em vé al cap una Carta al Director apareguda a La Vanguardia fa més de tres anys. A casa té un lloc d'honor.


8 comentaris:

Striper ha dit...

Jo crec que el que te que fer que siguinuna obra d'art es el sentit comu i un xic de qualitat no el nom del autor.

òscar ha dit...

bon diumenge! no coneixia la història rateta. com soc malfiat de mena, m'oloro que la senyora de fer feines era contractada per l'autor per atorgar-li més ressó a l'obra. :)

Jo Mateixa ha dit...

Entenc que el lloc d'honor es a la porta de la nevera??

Grans obres d'arts s'han penjat a les neveres de les families Catalanes...

Jajajajajaja, nena, jo també en tinc uns quants d'aquests penjants a la nevera, juntament amb un iman de la TELEPIZZA, jajajajajaja.

Que t'ha fet El Código Da Vinci?? a mi em va agradar!!!! :-(

Jajajajaja, petonasos guapissima!!!!

Josep ha dit...

artístic, artesanal, artificial, són tres paraules que tenen la mateixa arrel, ART. En el seu origen volia dir treballat, modificat per l'home, que no és així en la seua naturalesa. Com que els humans acostumem a treballar amb les mans parlem de manipulació.

Són art, sí. Ara bé, són Belles Arts?

Anònim ha dit...

la veritat és q amb l'art modern a vegades no se sap com s'ha d'agafar... Un super-quadre negre és una obra d'art???? A vegades em sento com si em volguessin prendre el pèl, i fa més ràbia encara pensar que hi ha gent que s'està enriquint a base de coses com aquestes. I que consti que hi ha coses d'art modern que m'agraden.

RaT ha dit...

Durant la meva tendre adolescència, després d'unes festes de Gràcia (quan encara eren festes pel barri i no pels guiris), a la cantonada Torrijos / Tres Senyores hi havia una fàbrica (ara reconvertida en contenidor de lofts de luxe) on va estar penjat durant un parell d'anys, l'esquelet de pernil serrà. Potser havia estat menjat el dia de la Mare de Déu d'Agost i l'havien deixat a la vista per després, durant l'any, recordar aquelles bones estones.

Llavors, allò era Art?

El veí de dalt ha dit...

Què bo el retall de premsa!

Per cert, que pasa amb el vers del cadàver exquisit que no me l'envies?

fra miquel ha dit...

Per a mi, art, és allò que algú ha fet i em transmet alguna mena d'emoció. De segur que a aquella dona de fer feines la bossa que va llençar no li provocava, precisament, aquesta mena de sensacions.

D'acord amb tu en lo de Código Da Vinci, però Los Pilares de la Tierra em va agradar.