dilluns, 17 d’agost del 2009

FESTA MAJOR?

Aquí uns que fan vacances, els altres que les acaben, tots fent dentetes als veïns que suportant l'agost continuem a l'edifici (o bé passejant pels voltants).

Però ahir al vespre mentre preníem la fresca amb les cadires de boga i el canti fresc, algú va recordar la Festa Major que antigament s'havia fet a Blogville i que no se sap com, s'ha anat perdent. I vam decidir recuperar-la
(poca feina? si)

Cal saber les dates en que es feia. Hi ha qui parla d'un patró a Blogville però no som capaços de recordar-lo, qui ho sap? I de Pregó segur que se'n feia però tel Ball era de Gala? i es feia Concurs de Truites? i Botifarrada? i Taller de Manualitats?

Qui recorda com es cel·lebrava la Festa Major de Blogville?

I ja posats, proposo recuperar una vella tradició: El Pa Beneït, popularment conegut com a Pa Beneit. Caldrà, però, trobar uns goigs adients per cantar a l'Ofici Solemne (algú té algún ofici per deixar-nos?)

Per cert, durant uns dies passo la responsabilitat de baixar el canti amb aigua freda (i unes gotetes d'anísdelmono) a qui s'ofereixi. Ajusto la porta de la casa del terrat (on aquest juliol em vaig traslladar) perquè si algú hi passa, regui el ficus, el roser, la vinya borda (vinyus bordaes), els geranis i la resta. Podeu agafar beguda de la nevera i seure un moment a disfrutar de les plantes i la vista. Val la pena.

(o que us pensàveu, que a mi no em tocaria tambè???)

11 comentaris:

fra miquel ha dit...

Bones vacances RateTa! I merescudes!
Ja passaré a regar la teva "vinyus bordaes" i a fer un traguet del canti.
Petons

el paseante ha dit...

No en tinc ni idea d'aquesta festa major de Blogville. Però sembla una idea original. Interpreto que marxes de vacances. Que vagin molt bé, Rateta.

El Company de Venus ha dit...

Bones, boníssimes vacances.

Minnie ha dit...

Bones vacances rateta!jo també les he començat tot just aquesta setmana!

Anònim ha dit...

Un susto: ¡Por un momento confundí Blogville con Dogville, que creo que es como se llamaba una película de Nicole Kidman e infausto recuerdo! (No quiero ni imaginarme cómo sería allí una Fiesta Mayor).

Grandes vacaciones, por otra parte.

El veí de dalt ha dit...

Jo pensava que la festa AMjor era tot l'any a Blogville! Però sí. Haurem de buscar un patró i una data... VAig a bsucar un santoral.

rhanya2 ha dit...

Ara que estic en ratxa i que, buscant, buscant, he trobat força històries de família a Cuba, m'ofereixo per a formar part de l'equip de recerca per a recuperar l'antiga Festa Major de Blogville. Quan tornis de vacances ens hi posem!!
Que t'ho passis bé "mi lindamol"!

Cèlia ha dit...

Ui, jo tinc una bona col·lecció de cantirs per l'aigua, en canvi, d'anís, ja costa de trobar. A Valls se'n feia ( i es fa) un de boníssim, anís de Valls, que tenia molta nomenada, per això, actualment a la festa major, se'n fa el "boladís" (barreja d'anís de Valls, granitzat de llimona i bolados). Ho voleu veure? http://www.youtube.com/watch?v=PTyXo0yY4AI

nimue ha dit...

Bones vacances! no patisques, que ja et regarem les plantes i gaudirem de la bona vista per tu! ;)

khalina ha dit...

molt bones vacances!! Els últims en marxar, després fan més enveja ;)
Gaudeix molt!

I em sembla molt bé fer una festa major, amb ball de fanalet, carrers engalanats, pregó, gegants...

Eli ha dit...

Bones vacances Rateta!!! Que les gaudeixis molt!!!!
;-D